Case-Amsterdam.nl

Leven in Amsterdam

De beste restaurants van Amsterdam

Posted by has blogged 8

Ontdek de beste restaurants in Amsterdam

Bekijk de lijst met beste restaurants in Amsterdam. Als je zin hebt om een hapje te gaan eten in de hoofdstad van Nederland, dan zit je in deze stad goed.

Zin om een hapje te gaan eten in Amsterdam? In deze hoofdstad van Nederland kun je heerlijk uiteten gaan. Er zijn diverse restaurants te vinden met onder andere een Internationale, Franse, Hollandse, Mediterraanse of Aziatische keuken. Het aanbod is groot, maar wat zijn nu de beste restaurants in Amsterdam?

Eten bij de beste restaurants in Amsterdam

Onderstaande restaurants staan in alfabetische volgorde. Al deze restaurants zijn gevestigd in Amsterdam en halen op diverse websites de hoogste scores. De onderstaande selectie van de beste restaurants is gebaseerd op de reviews van gasten die zeer te spreken zijn over het eten en drinken van deze Amsterdamse restaurants.

samhoud places restaurant
Internationaal – Oosterdokskade 5

Beems Brasserie
Internationaal – Rokin 74-76

Beulings
Frans-modern – Beulingstraat 9

Bolenius
Biologisch – George Gershwinlaan 30

Bord’Eau
Frans-internationaal – Nieuwe Doelenstraat 2-8

Bussia
Internationaal – Reestraat 28

Casa Nostra
Italiaans – Ceintuurbaan 233

Chez Georges
Belgisch – Herenstraat 3

Ciel Bleu
Internationaal – Ferdinand Bolstraat 333c

Daalder
Frans-internationaal – Lindengracht 90

Dappertutto
Internationaal – Mauritskade 110

De Compagnon
Frans – Guldehandsteeg 17

Delikeet
Frans-internationaal – Willem van Weldammelaan 4

En Pluche
Internationaal – Ruysdaelstraat 48

Gartine
Frans – Taksteeg 7

Greenwoods
Engels – Singel 103

Huf
Amerikaans – Reguliersdwarsstraat 43

Indian Sky
Indiaas – Westerstraat 40

Restaurant Johannes
Frans-internationaal – Herengracht 413

La Sirène
Vis – Apollolaan 2

La Teatina
Italiaans – Hogeweg 40

Le Restaurant
Frans-internationaal – Tweede Jan Steenstraat 3

L’Express
Frans – Utrechtsestraat 29

Librije’s Zusje Amsterdam
Internationaal – Herengracht 542-556

Lombardo’s
Intaliaans – Nieuwe Spiegelstraat 50

MAX
Internationaal – Herenstraat 14

Metropolitan
Duurzaam – Warmoesstraat 135

Moeders
Hollands – Rozengracht 251

Moods Coffee Corner
Italiaans – Lindengracht 249

Mystique
Internationaal – Utrechtsestraat 30A

No 1916
Internationaal – Rombout Hogerbeetsstraat 136

Norling Restaurant Amsterdam
Tibetaans – Reguliersdwarsstraat 23

Restaurant Olijfje
Tapas / Mezze – Valkenburgerstraat 223d

Omelegg
Internationaal – Ferdinand Bolstraat 143

ORESTI’S taverna
Mediterraan – Daniël Stalpertstraat 93-95

Oriental Cuisine Mandarijn
Chinees – Rokin 26

Paloma Blanca
Marokkaans – Jan Pieter Heijestraat 145

Piqniq
Internationaal – Lindengracht 59

Renato’s pizzeria
Pizzeria – Karel du Jardinstraat 32

Bij Ons
Hollands – Koster Gijzensteeg 5

Daalder
Frans-internationaal – Lindengracht 90

Jaspers
Frans-modern – Ceintuurbaan 196

Johannes
Frans-internationaal – Herengracht 413

Restaurant Librije’s Zusje Amsterdam
Internationaal – Herengracht 542-556

Oriental Cuisine Mandarijn
Chinees – Rokin 26

Sinne
Frans-mediterraan – Ceintuurbaan 342

Seasons
Internationaal – Herenstraat 16

Senses
Internationaal – Vijzelstraat 45

Sotto Pizza
Pizzeria – Amstelveenseweg 89

Surya
Indiaas – Ceintuurbaan 147

Indiaas Restaurant Taj Mahal
Indiaas – Marie Heinekenplein 1

Teppanyaki Sazanka
Japans – Ferdinand Bolstraat 333s

The Seafood Bar
Vis – van Baerlestraat 5

Utrechtsedwarstafel
Frans-modern – Utrechtsedwarsstraat 107/109

Vermeer
Frans-internationaal – Prins Hendrikkade 59-72

Vinkeles
Frans-modern – Keizersgracht 384

Vlaming eten & drinken
Internationaal – Lindengracht 95

Wink
Mediterraan – Govert Flinckstraat 326hs

Yoghurt Barn Amsterdam
Lunchroom – Eerste van der Helststraat 80

Zaza’s
Frans-internationaal – Daniel Stalpertstraat 103hs

Hoe herken je de beste restaurants in Amsterdam?

De beste restaurants in Amsterdam zijn ten eerste te herkennen aan de cijfers / reviews die op internet zijn te vinden. Dit zijn cijfers van echte gasten die zijn wezen eten in het restaurant. Het is belangrijk voornamelijk de recensies van de afgelopen 5-6 maanden in de gaten te houden. Het is namelijk heel goed mogelijk dat het restaurant tussentijds van eigenaar is gewisseld.

Uitstraling

Het restaurant dient een nette uitstraling aan de buitenkant te hebben. Alles moet er schoon en uitnodigend uitzien. Dit geld niet alleen voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant.

Neem eens een kijkje binnen

Wat je zou kunnen doen is een klein drankje en hapje nuttigen in het restaurant om te beoordelen hoe je het restaurant op je overkomt. Het is belangrijk dat de bediening vriendelijk is en de gedekte tafels er keurig netjes uitzien. Maar ook bijvoorbeeld de aankleding, keuken en toiletten van het restaurant. Een groot pluspunt is wanneer een restaurant een open keuken heeft. Wanneer een restaurant regelmatig vol zit is dat een heel goed teken. Harde muziek kan erg storend zijn tijdens het eten, dat kan dus een sterk minpunt zijn. Kijk ook eens wat er bij andere gasten op tafel staat. Hoe zien bijvoorbeeld het brood en de sla eruit. Wellicht een leuke tip om te weten: wanneer er vooral grote glazen bier op tafel staan, kun je te maken hebben met een restaurant met minder finesse.

Prijzen
De prijzen van eten en drinken dienen in verhouding te staan tot wat je krijgt. Daarom is de eerder beschreven tip <em>om eens een kijkje binnen te nemen met een klein hapje en drankje een goede tip. Zo kun je de menukaart goed bekijken en je oriënteren om er eventueel een keer een diner te nemen. Bovendien ken je dan een beetje de prijzen en weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Let ook goed op een prijzen van de dranken. Het eten kan bijvoorbeeld goed geprijsd zijn, maar de drank kan het allemaal een heel stuk duurder maken.

Gegeten bij een van de beste restaurants in Amsterdam?
Vergeet dan zeker niet een keer zelf je mening te geven in de vorm van een review en/of cijfer. Zo kun je anderen laten weten hoe een bepaald restaurant in Amsterdam jou bevallen is. Anderen kunnen dan ook genieten van het eten en drinken bij de beste restaurants die Amsterdam te bieden heeft.

13

april
2018
Time: 8:43

Bajesboten verhuizen naar Amsterdam

Posted by has blogged 8

De twee bajesboten in de Zaanse Isaac Baarthaven zijn binnen enkele weken verleden tijd. De vergunning voor de ‘detentiepontons’ verloopt op 8 maart. De gemeente Zaanstad bevestigt dinsdag dat ze per die datum weg moeten zijn uit Zaandam. De boten deden sinds 2006 dienst als huis van bewaring voor illegale vreemdelingen in afwachting van hun uitzetting. Sinds enkele maanden zijn ze niet meer in gebruik. De Zaanse bajesboten verhuizen eerst tijdelijk naar Amsterdam, vertelt een woordvoerster van de Rijksgebouwendienst. Daarna worden ze vermoedelijk afgestoten via een openbare verkoop.

Justitie heeft de boten in ieder geval niet meer nodig, omdat er voldoende andere detentiemogelijkheden zijn. ‘En het is niet waarschijnlijk dat andere departementen ze kunnen gebruiken’, meent de woordvoerster. De boten tellen elk 150 tweepersoonscellen.

Mikpunt protestacties

De pontons waren omstreden en regelmatig mikpunt van protestacties door de groepering Migranten Welkom. De actiegroep zag de boten als symbool van een repressief anti-migratiebeleid en een schending van de universele mensenrechten. In 2008 stonden zeven vermeende actievoerders voor de rechter wegens vernielingen. Ze werden vrijgesproken.

Ook Amnesty International toonde zich zeer kritisch over de behandeling van vreemdelingen op de boten, waar het detentieregime volgens een in 2008 verschenen rapport ‘beneden alle peil’ was. De mensenrechtenorganisatie vond toen dat de boten zo snel mogelijk dicht moesten. In 2011 werden uit solidariteit met de gedetineerden ook maandelijks kerkelijke wakes georganiseerd.

Akkoord

In dat jaar ging de gemeente Zaanstad akkoord met verlenging van de aanvankelijke vergunningstermijn van 5 jaar, wat leidde tot verhitte debatten in de Zaanse gemeenteraad. De raad ging uiteindelijk nipt en schoorvoetend mee in het besluit, dat mede was ingegeven door de belofte van justitie om in Zaanstad een nieuwe gevangenis te bouwen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is die toezegging inmiddels omgezet in een definitief besluit. De bouw van een nieuwe gevangenis zou zich in een voorbereidende fase bevinden. Het huis van bewaring komt op bedrijventerrein Hoogtij langs het Noordzeekanaal.

04

mei
2017
Time: 20:53

Betaald parkeren

Posted by has blogged 8

Betaald parkeren, je ontkomt er eigenlijk niet meer aan. Zeker niet in de grote steden. Hier betaal je altijd voor parkeren. En parkeren is duur, zeker in Amsterdam. Hier wordt in het centrum al €5 gerekend voor een uurtje parkeren. Parkeren in Rotterdam is dan al iets goedkoper ook al is het verschil niet zo heel groot. In het centrum betaal je voor parkeren op straat dan €3,33. Het verschilt natuurlijk ook per parkeerzone waar je wilt staan. Hoe dichter bij het centrum hoe duurder het parkeren wordt. Ga je kijken naar een stad als Groningen zie je dat het daar een heel stuk goedkoper is om te parkeren.

Parkeren in Groningen

Groningen is een grote stad en ook relatief druk. In verhouding met Rotterdam en Amsterdam niet meer natuurlijk. Daarom liggen de parkeertarieven ook een stuk lager. Ga je in Groningen in het centrum parkeren dan betaal je op straat in het duurste gedeelte tot €2,60 per uur. De parkeergarages in het centrum zijn echter iets duurder. Hier betaal je per uur gemiddeld €2,72. Parkeren in Groningen is dus een stuk goedkoper dan Amsterdam en Rotterdam.

Dagjes weg

Ga je een dagje weg met de auto dan zul je afhankelijk van je woonplaats waarschijnlijk eerder naar Rotterdam of Amsterdam gaan dan naar Groningen. Voor de meeste mensen is Groningen te ver rijden. Dus kom je automatisch wel met duurdere parkeertarieven in aanraking. Al moet dat de pret niet drukken natuurlijk. Het is pas hinderlijk als je in de stad woont en je moet er regelmatig zijn. Dan wordt het echt vervelend en een dure aangelegenheid. Als je voor je werk vaak in het centrum moet parkeren dan is het niet fijn dat de tarieven zo hoog zijn. Maar met de huidige economie zal het helaas niet snel gebeuren dat de tarieven echt omlaag zullen gaan.

01

november
2016
Time: 14:26

Parkeren in Amsterdam

Posted by has blogged 8

Parkeren in Amsterdam kan duur en frustrerend zijn. Of je nu wilt parkeren bij de rai of gewoon een dagje naar het centrum wilt, parkeren is vaak erg duur. Gelukkig vind je hier een aantal goedkope alternatieven.

Parkeren op straat

Parkeren op straat kost in Amsterdam tussen de €1,40 en €5,- per uur. Je kunt betalen met de creditcard of per pinpas. Bij de automaat voer je je kenteken in. Alles gaat digitaal. Je kunt zelfs met je smartphone betalen. Zo betaal je nooit te veel omdat je de exacte parkeertijd betaalt.

Op zondag is het in het centrum van Amsterdam ook gewoon betaald parkeren.

Parkeergarages

Amsterdam heeft erg veel parkeergarages. De tarieven in de Amsterdamse parkeergarage is ongeveer gelijk aan de prijs op straat, maar de kans is veel groter dat er plaats is, het is overdekt en de parkeergarages zijn vaak beveiligd. Parkeren in Amsterdam doe je het beste in een Amsterdamse parkeergarage.

Transferium P+R

Amsterdam is al een behoorlijke tijd bezig een transferiumbeleid uit te voeren. De bekendste is de Transferium Arena, welke bereikbaar is vanaf de A2. De parkeerplaatsen liggen net iets buiten het centrum. Het terrein wordt netjes bewaakt en is goed toegangkelijk. Als je op werkdagen na 10.00 uur of in het weekend wilt parkeren, betaal je €1,- per 24 uur. Als je op werkdagen voor 10.00 uur komt, betaal je €8,- per 24 uur.

De voorwaarde is wel dat je het centrum van Amsterdam bezoekt. Het P+R gebied bestaat de stadsdelen Centrum, Oost, West en Zuid. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Als dat niet het geval is, betaal je gewoon het officiële tarief.

02

mei
2016
Time: 18:40

Mee kijken in de keuken van een ontwerper

Posted by has blogged 8

Maison de Faux kwam met een briljant idee, waarom maak je van je atelier geen real life soap. Via de website van www.maisonthefaux.com kan je een kijkje nemen in het atelier en wet je hoe een ontwerper echt te werk gaat.

Er wordt af en toe gekscherend gekeken naar een ontwerper dat hij of zij meer van de champagne nipt dan dat ze actief is in het atelier. De livestream van maison de faux toont aan dat het echt hard werken is. Op het moment dat wij gingen kijken zag het er allemaal wat minder spectaculair uit. Je zag duidelijk een paar lege tafels, uiteraard paspoppen, naaimachines en een spiegel. Er hing nu niet echt een party sfeer er werd hard gewerkt. Misschien is dat ook we de bedoeling geweest met deze stunt. Er hangt een vooroordeel over het beroep van ontwerpers. Wij denken daarom ook dat Maison de Faux de kijker wilt laten zien dat er wel degelijk hard word gewerkt.

Ze zijn bezig met een nieuwe collectie en willen die graag volgend jaar laten zien in Amsterdam en zijn op zoek naar meer transparantie en authenticiteit in de mode. Ze willen laten zien hoe het er echt aan toe gaat in de business. De media helpt er ook niet altijd aan mee en al helemaal niet de populaire mode programma’s dan lijkt het of het allemaal heel eenvoudig is. Het is nu nog redelijk rustig maar hoe dichter de show in de buurt komt hoe meer je de creatieve chaos gaat zien, dat is misschien wel tv waar wij allemaal op zitten te wachten.

Als je het hele proces volgt kan je misschien wel voorop de mode gaan lopen. Je kan een kleine inschatting maken welke kleuren helemaal in gaan worden en welke kleding een trend kan hebben. Wordt het een periode voor een jurk, spijkerbroek, jumpsuit of wat dan ook.

02

november
2015
Time: 20:21

Kantoorruimte in Amsterdam

Posted by has blogged 8

Amsterdam is een interessante stad voor internationale ondernemers. Kantoorruimte in Amsterdam is zeer gewild vanwege de centrale ligging in Nederland. Als u besluit tot de huur van een kantoorruimte in Amsterdam dan krijgt u de geweldige infrastructuur van deze stad er gratis bij. Ook is het bij uitstek de stad waar beurzen en congressen worden gehouden die mensen vanuit het hele land aantrekken.

Voor sommige bedrijven maakt het niet uit of ze gevestigd zijn in de achterhoek of in Amsterdam. Maar het merendeel van de ondernemers zou maar wat graag een kantoorruimte in deze fraaie stad hebben.

Hoogopgeleid personeel in Amsterdam

Als het voor u van groot belang is gemakkelijk hooggeschoold personeel te vinden in de buurt van uw bedrijf, is Amsterdam de plaats waar u moet zijn. U kunt het al zien aan de vele studenten die gebruik maken van de uitgaansgelegenheden. Amsterdam barst van het talent. Daar kunt u gemakkelijk gebruik van maken door kantoor te houden in deze bijzondere stad.

In en rondom Amsterdam is de keuze aan kantoorruimte bijzonder groot. Van een laag geprijsd, functioneel kantoor op een bedrijventerrein tot een prestigieus pand in het centrum. Maar ook alles daartussen in vindt u in Amsterdam.

Hulp bij het vinden van kantoorruimte in Amsterdam

U natuurlijk op eigen houtje proberen de kantoormarkt in Amsterdam in kaart te brengen, maar dat zal u veel tijd kosten. Gelukkig zijn er bureaus die bemiddelen in vraag en aanbod voor kantoorruimte in Amsterdam. Ik raad u aan daar zeker gebruik van te maken als u hulp nodig hebt bij het vinden van een geschikte kantoorruimte tegen de juiste prijs.

Ook al maakt u gebruik van het professioneel advies van een dergelijk bureau, het verplicht u tot niets. Waar u uiteindelijk voor kiest blijft geheel uw eigen beslissing. Maar ik ben ervan overtuigd dat u zeker kantoorruimte in Amsterdam zult vinden die precies past bij uw wensen en verwachtingen.

05

mei
2015
Time: 19:01

Restaurant Amsterdam aan het water

Posted by has blogged 8


Op zoek naar een restaurant in Amsterdam aan het water? De grachten van Amsterdam zijn namelijk een plaatje en zorgen voor de mooie uitstraling die Amsterdam heeft. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat zoveel mensen zoeken naar een restaurant in Amsterdam aan het water. Kijk natuurlijk wel van te voren of het restaurant echt aan de grachten te vinden is, zodat u een mooi tafeltje kunt hebben aan het kabbelende water. Over het algemeen is wel te stellen dat voor een romantisch avondje uit de grachten van Amsterdam vrijwel altijd een succes zijn!

“Het is daarom niet zo verwonderlijk dat zoveel mensen zoeken naar een restaurant in Amsterdam aan het water”

In Amsterdam zijn enorm veel restaurants te vinden die stuk voor stuk een mooie kaart en aankleding hebben.  Vraagt u zichzelf dan ook eerst goed af in welk decor u wilt dineren. Bijvoorbeeld Parissiene of art deco. Vervolgens moet u goed op de kleine details letten zoals de kaart en de beoordelingen. Als er dus een tafel aan het water geregeld kan water is dit natuurlijk een enorm pluspunt voor dit restaurant. Zo kunt u tijdens het eten genieten van één van mooiste en bekendste aantrekkingskrachten van Amsterdam: de grachten.

“Daarom moet er dan goed op de kleine details gelet worden”

Het is verstandig om van tevoren een reservatie te maken bij een restaurant. Zo weet u zeker dat u een plekje heeft. Zeker als u weet hoe het dagje Amsterdam gaat lopen kan dit geen kwaad. Zo kunt u uw mooie dag afsluiten bij eenrestaurant in Amsterdam aan het water. Erg leuk is bijvoorbeeld om een van de mooie museums te bezoeken die zich bevinden in het stadscentrum.  Denk bijvoorbeeld aan het Anne Frank huis of Madame Tussauds.

04

november
2014
Time: 7:03

Geheimen van de Muiderpoort

Posted by has blogged 8

Wonderlijk genoeg dient het afsluithek van het vroegere Muiderstadspoort-complex ook nu als ingang, maar op een andere plek. Het hek stond, ter verdediging van Amsterdam, aan landzijde voor de voormalige brug over de Singelgracht. De in 1938 teruggevonden resten zijn opgericht als toegangspoort voor het Flevopark.

Aan stadszijde van de Singelgracht staat het poorthuis. De Muiderpoort uit 1770 in classicistische Lodewijkstijl, groot 25 bij 14 meter, heeft stoere Dorische pilasters en muren tot anderhalve meter dik. Bovenop staat een achthoekige koepeltoren. Op het fronton aan landzijde, kant Tropenmuseum, staat het Wapen van Amsterdam met de Andreaskruisen. In oktober 1811 trok Napoleon, de sleutels van onze stad triomfantelijk in de hand, door de Muiderpoort. Maar sinds 1903 raast daar geen verkeer meer. Nu komt er soms een eenzame voetganger in de poort. Boven de ingangsdeur leest hij dat hier de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs kantoor houdt. Omhoog kijkend ziet hij het machtige koepelgewelf gemaakt in baksteen.

Droevig genoeg herinnert een plaat aan stadszijde aan de dood van de architect van de poort. ‘Bij de brand van de Stadsschouwburg in 1772 redde Cornelis Rauws anderen en liet zelf het leven’.

p.s. Het Amsterdams Historisch Museum bezit, helaas in depot, een model van de Muiderpoort daarom maar een uitleg-foto van een ander stadspoort-complex [zaal 4 AHM, schilderij van Vroom uit 1615 met Haarlemmerpoort]

08

maart
2014
Time: 18:53
  • Case-Amsterdam.nl

    © All Rights Reserved.
    we love WordPress 5.0
    77 queries. 1,516 seconds.

    Tembesi 1.0 Designed by WP GPL